Gumiabroncsok

Cégünk fő profilja a Goodyear csoportba tartozó márkák forgalmazása. Premio gumiszervízként (Goodyear csoport hivatalos szervízhálózata) állandó akciókkal és kedvező árakkal várjuk ügyfeleinket minden Goodyear csoportba tartozó márkával, melyek a prémiumtól egészen a budget csoportba tartzozó gumiabroncsokig terjed. Ezek a márkák: Goodyear, Dunlop, Fulda, Sava, Kelly, Debica.

Ezenfelül természetesen minden más gumimárkát forgalmazunk, mint pl.: Michelin, Continental, Falken, Hankook.

Gumiabroncsok
Gumiabroncsok

Goodyear csoport

Goodyear Tire & Rubber Company 1898-ban kezdte meg a működését, amikor Frank Seiberling - az egyik sógorától kölcsönkért pénzen - megvásárolta a társaság első üzemét. A gumit és a pamutot a világ másik feléről kellett szállítani egy olyan tenger (vízi szállítási lehetőség) nélküli városba, amely kizárólag korlátozott vasúti szállítási lehetőséggel rendelkezett. Seiberling a bátor pionírról, Charles Goodyear-ről nevezte el a társaságot, aki a vulkanizálást fedezte fel. Seiberling vezette be a jellegzetes szárnyas-láb kereskedelmi védjegyet is, amely szimbolikus kapcsolatot jelent a társaság múltjával.

A Goodyear mindössze 13 munkással kezdte meg a termelést, termékskálájába a kerékpár- és hintó gumiabroncsok, lópatkó gumipárnák és pókerzsetonok tartoztak. Az első teljes havi üzleti tevékenység után az értékesítés 8.246 USA dollárra rúgott. Az első kerékpár gumiabroncs 1898-as elkészítését követően, a Goodyear arra törekedett, hogy a világ legnagyobb gumiabroncs társasága legyen, és ezt a címet 1916-ban ki is érdemelte, ekkor a következő szlogent választotta magának: A Goodyear gumiabroncsokon több ember utazik, mint bármely más típuson. A cég 1926-ra a világ legnagyobb gumiipari társaság lett. Ezek a legendás korai évek határozták meg azt az alaphangot, amely azóta is folyamatosan érezhető a társaság- és a megrendelőivel kialakított kapcsolat minden aspektusán.

Amikor manapság végignézzük a globális Goodyear márkát - annak több ezer áttörésnek számító ötletével, innovációjával, új találmányával, kiváló minőségű termékével és áttörést jelentő fejlesztésével - a társaság alapítóinak merész, újító és józanul gondolkodó jellemét láthatjuk magunk előtt. Manapság a Goodyear a világ legnagyobb gumiabroncs társasága, hat kontinensen van jelen, éves értékesítéseinek értéke meghaladja a 15 milliárd USA dollárt. A cég nem gumiabronccsal foglalkozó egységei a különböző gépjármű- és ipari piacokat látják el gumitermékekkel és polimerekkel.

A Goodyear csoport márkái: Dunlop, Fulda, Sava, Kelly, Debica.

Egyéb forgalmazott gumiabroncsok

Infinity, Sportiva, Kormoran, Barum, Wanli, Firestone, Falken, Kleber, BFGoodrich, Uniroyal, Semperit, Continental, Bridgestone, Hankook, Pirelli, Michelin.