Goodyear Ultragrip 9

Piacon az Ultragrip sikerszéria kilencedik generációja! Elődjét minden tekintetben felülmúlja, de leginkább a havas úton való irányíthatóságával, fékezhetőségével és optimalizált gördülési ellenállásával hívja fel magára a figyelmet.

Ultragrip 9

Bal oldalt a kisebb, míg jobb oldalt a nagyobb méretek mintázata látható

Legnagyobb különlegessége, hogy mérettől függően kétféle mintával készül, a kisebbek központi vájattal rendelkeznek, a nagyobbak viszont összefutó mintázattal. Ennek oka, hogy csak így lehet biztosítani minden méretben a megfelelő teljesítményt. Kivételes méret a 195/65R15, ez sebességindextől függően mindkét mintával elérhető.

A lamellákhoz illeszkedő élek valamint a nagyszámú él és magas lamella amplitudó által elődjéhez képest magasabb teljesítményt nyújt a Goodyear UltraGrip 9. A változó geometriájú blokkok jobb tapadást eredményeznek havas úton, a mély és egyenes lamellák fokozzák ezt a teljesítményt. 

Változó geometriájú lamellák

A téligumiknál használt lamellák csökkentik az irányíthatóságot és stabilitást. Ennek ellensúlyozására fejlesztette ki a Goodyear a 3D-BIS Technology®-t. Lényege, hogy a lamellák egyedi belső kialakítása segíti a tömbök összezáródását. Ennek eredményeként nő a tapadás és a stabilitás, ugyanakkor lehetővé teszi több lamella elhelyezését, mely növeli a havon és jégen való tapadást.

3D-BIS Technology® a lamellák között

Nem csak a futófelület új, a gumi növényi olajat tartalmazó alapanyaga is. A havas és jeges úton mutatott teljesítmény növelésére a húzóerőt elősegítő gyantát tartalmazó lágyítószer és növényi olaj speciális keverékét alkalmazták, így az abroncs minden körülmények között megfelelően tapad.

Kedvező tulajdonságait megfelelő tárolás esetén teljes élettartama alatt megőrzi, ameddig profilmélysége 4 mm feletti. Kopására hópihét formázó "TOP" (Tread Optimal Performance) mutatója is felhívja a figyelmet, amennyiben a futófelületen lévő hópihe elkopik, az abroncs cserére érett, már nem tudja gyári paramétereit.