Fulda EcoControl HP

Üzemanyag spórolás kompromisszumok nélkül! A tökéletes egyensúlynak, tapadásnak, futásteljesítménynek, üzemanyag hatékonyságnak és nem mellesleg kedvező árának köszönhetően a Fulda EcoControl HP kiérdemelete az Európai Autó Klub 2012-es nyárigumi tesztjén az ár-érték arány győztese címet.

Az abroncsot egy független tesztelő és tanúsító szervezet, a TÜV SÜD Automotive is behatóan vizsgálta, és „kiegyensúlyozottan teljesítő abroncsnak" ítélte. Az EcoControl HP abroncs egyértelműen meg fog felelni a Fulda magas minőségi követelményeinek, mivel az abroncson végzett független tesztek eredményei jó fékezési teljesítményt mutatnak száraz és nedves útfelületen, emellett kiváló gördülési ellenállásról tesznek tanúbizonyságot.

A téli álmunkból felébredve ismét valósággá válik, hogy vissza kell térni a nyári gumiabroncsok használatára. Két rendkívül csapadékos nyárral a hátunk mögött azonban tudjuk, hogy a kellemetlen időjárási körülmények számos európai országban erőpróbát jelentettek a járművezetőknek az utakon. Az új tapasztalatokat szem előtt tartva a Fulda egy olyan új nyári gumiabroncsot vezet be, amely a száraz és a nedves útviszonyokkal egyaránt könnyedén megbirkózik, így minőségi abroncsot kínál e gyakran bizonytalan időjárású évszakban.

Stabil irányíthatóság az úton

A Fulda EcoControl HP pontosan azt nyújtja, ami a nevében szerepel: stabil irányíthatóságot az utakon a költségérzékeny járművezetők számára. Az ellipszis alakú abroncsmélyedésekkel és elválasztott vállbordákkal rendelkező új abroncs jobb tapadást biztosít száraz felületen a fékezéskor, így 5%-kal rövidebb fékutat eredményez száraz utakon. Nedves útfelületen az EcoControl HP abroncs teljes kvarctartalmú futókeveréke biztosít stabil tapadást, ugyanakkor az AquaFlow mintaárkok arról is gondoskodnak, hogy az abroncs hatékonyan nyelje el és szorítsa ki a vizet. Az abroncs korábbinál nagyobb számú kapaszkodóéle átvágja a vízréteget az érintkezési felületen, és fokozza az abroncs tapadását, akár 9%-kal is rövidebb fékutat eredményezve nedves útfelületen.

Nagy teljesítményt biztosító abroncsfelépítés

Azt is meg kell említeni, hogy a Fulda EcoControl HP abroncs nagy teljesítményt biztosító abroncsfelépítését - amely EcoTread futófelülettel ötvözi az alkalmazott futókeverék technológiát - kifejezetten arra fejlesztették ki, hogy az abroncs a 9%-kal kisebb gördülő ellenállás eredményeként csökkentse az üzemanyag-fogyasztást.

A Fulda műszakilag jól kialakított abroncs létrehozására tett ígéretét támogatja a speciálisan kifejlesztett, nanotechnológiás polimerkeverék, amely mikroszkopikus szinten, hálószerű szerkezetben szövi össze az abroncs fő szerkezeti elemeit. A keverék nagy futásteljesítményre tervezett, szilárd abroncsszerkezetet biztosít, ugyanakkor a teljes kvarctartalmú töltőanyag erős tapadást eredményez a kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó abroncsra vágyó, költségérzékeny gépjárművezetőknek. Harmonikusan kialakított bordaelosztás biztosítja a gumiabroncs futófelületének egyenletes kopását, amely kényelmes vezetésről gondoskodik a vezető számára.

Ha okosabban haladsz, tovább érsz

„Az új EcoControl HP gumiabroncs bevezetésével a Fulda ismét azt jelzi, hogy továbbra is ragaszkodunk ígéretünkhöz, és magas minőségű, valóban megbízható abroncsokat szállítunk, elérhető árakon" - magyarázza Alain Klepper, a Fulda európai, közel-keleti és afrikai régiójának fogyasztói márkaigazgatója. „Az abroncsot az állandóan változó közúti viszonyok pontos ismeretében, az Európában gyakori esős nyári időszakok jelentőségének figyelembevételével fejlesztettük ki. Olyan nyári gumiabroncsot hoztunk létre, amely tekintetbe veszi tapasztalatainkat. Ragaszkodtunk ahhoz a gondolathoz is, hogy a költséghatékony abroncsok létrehozásakor nem kell engedményeket tenni a minőség tekintetében. Ennek köszönhetően lesz az EcoControl HP a német mérnökök válasza a közlekedők kérdéseire."

Teszt eredmények