Dunlop Sport BluResponse

Az új Sport BluResponse személyautók számára tervezett nyárigumi, amely olyan lenyűgöző előnyöket kínál, mint a kiváló nedves tapadási teljesítmény, a kompromisszumok nélküli futásteljesítmény és jelentős megtakarítások az üzemanyag-fogyasztásban.

Dunlop Sport BluResponse
Dunlop Sport BluResponse

A 125 évnyi sikeres versenyzés nyomán megszületett abroncs a motorsportból átvett polimerekkel készül, amelyek az eddigieknél is jobban alkalmazkodnak az útfelszínhez, ezáltal javítva a nedves tapadási és a fékezési teljesítményt. Az újfajta gumi, amely BA európai besorolást kapott a gördülő ellenállás és a nedves tapadás kategóriákban, egyúttal a piacon jelenleg kapható egyik legmagasabb besorolású abroncs. Nedves utakon az új Sport BluResponse nagyméretű középső futófelületi mintaárkaira építhet, amelyek hatékonyan kiszorítják a vizet, különösen nagy sebesség mellett, és igen jó vízen felúszás elleni védelmet biztosítanak. Több fontos versenytársához viszonyítva az új Dunlop lenyűgöző nedves fékezési teljesítményt is kínál, a teszteredmények alapján a féktávolsága akár 3 méterrel is rövidebb lehet, mint a versenytársak átlagos eredménye. 

Előnyös tulajdonságai a nedves kezelhetőségben is megmutatkoznak, ahol 3%-ig terjedő mértékben teljesített jobban, mint a tesztelt versenytársak átlagos pontszáma. Kiváló nedves tapadása miatt a Sport BluResponse A besorolást kapott az európai abroncscímke-skálán. Mivel futókeveréke alsó rétege alacsony hőtermelésű anyagkeverékből készült, alakját és felépítését pedig optimalizálták, az új Sport BluResponse gördülő ellenállása lényegesen javult. Elődjéhez viszonyítva a Sport BluResponse gördülő ellenállása 30%-ot javult, ezzel B besorolást szerezve az európai abroncscímkézési rendszerben. Ezt a B osztályzatot az abroncs más felső kategóriás jellemzői is alátámasztják, így a tömör vállrovátkáknak köszönhető csökkentett zajszint és az optimális futásteljesítményt eredményező nyomáselosztás. 

Kiváló nedves teljesítmény

A Sport BluResponsehoz olyan polimer vegyületet fejlesztettek, amely nagyobb tapadást és jobb kezelhetőséget biztosít nedves úton. A széles középső hornyok nagy vízkiszorítást eredményeznek, így csökkentik az aquaplaning jelenségét.

Rövidebb fékezés

A Dunlop innovatív vállblokkjai csökkentik a fékutat száraz és nedves úton egyaránt. Magas igénybevételre lettek tervezve, melyek fékerő hatására növelik az abroncs és az út kapcsolatát.

Üzemanyag-takarékos kivitel

A Sport BluResponse aerodinamikus formájának és alacsony hőtermelésű alsó futókeverékének köszönhetően 30%-al kisebb gördülési ellenállással büszkélkedhet mint elődje.

Alacsonyabb zaj

A zárt vállhornyok elnyomják a zajt, melyek csendesebb és kényelmesebb utazást biztosítanak.

Teszt eredmények

A Dunlop Sport BluResponse különböző méretekben is megállta helyét. A hat 2013-as nyárigumi tesztből négyen az első helyen végzett, a másik kettőn pedig a legjobbak között foglalt helyet. Magáért beszélő teljesítmény a mai szoros mezőnyben!